Kitchen Kabinet

Tuesday, August 04, 2009








Salam, atas permintaan seorang sahabat yang sedang mencari idea & ingin buat kitchen kabinet di rumah yang akan didudukinya sendiri, maka di sini saya postkan gambar kitchen kabinet rumah aku. Harapnya dapatlah skit idea m/mana nak design kitchen utk kegunaan sendiri.
Butir2 kitchen kabinet:
1. Luas: 12.5 kaki panjang x 12 kaki tinggi x 2 kaki lebar sebelah bawah @ 1 kaki lebar atas
2. Material: table top-simen & tile, kabinet: solid nyatoh
3. Kos: RM6000 tak termasuk dapur, hood & exzos fan. 3 barang ni aku beli sendiri ikut design yg suka, kos tambahan beli barang RM1000 lebih kurang (Total: RM 7000)
4. Competitor: Masa nak buat tu aku amik 3 quotation; 1. YKL nak RM6k utk cipboard & rm9k untuk solid nyatoh, lagi 1 quot pun lebih kurang YKL
5. Masa pembinaan: Yang ni leceh skit nak menunggu. Hampir 3 bulan aku rasa baru siap sepenuhnya....Table top tu dlm 2 minggu. Pastu nak tunggu kabinet tu yg lambat, datang pasang sekejap jee dlm 2-3 hari
6. Kontraktor: En Mansor, orang utara & dok di Kajang. Sapa2 yang berminat bolehlaa contact dia utk visit rumah, mintak design & bagi quotation 013-3226684

Kos table top lebih kurang rm1k bergantung pada size; dalam rm90-100/1feet. Harap dapat manfaat

5 comments:

KEOWN said...

lawa man...... classic.....

Anonymous said...

cantik ... en.. boleh mintak contack num yang buat table top tak.ingat nak buat table top jer dulu. tq.

ylukeman said...

keown...classic ke? aku pun xretilaa..wife nak ambik je laa, lgpun mmg dia pun yg guna :) ....Ko nya KC buat ngan sapa?

Anon, no contact ada dlm text tu. Boleh call mintak quot

KEOWN said...

aku buat ngan kontraktor yang buat grill aku sekali untuk table top... untuk pintu dia aku buat ngan cina cheras... pakai 3G insyallah.

Anonymous said...

PROMOTION:WARDROBE SLIDING DOOR c/w
6 FEET(SLIDING,FROSTED GLASS) HANYA RM 1700 SAHAJA..)

9 FEET (SLIDING DOOR FROSTED GLASS RM 2900 SAHAJA

SWING DOOR(MELAMINE BOARD)4 PINTU RM 1400 ONLY..

kami mampu merealisasikan dapur impian anda mengikut bajet anda..sila layari http://defiliokitchen.blogspot.com/

PROMOTION SKANG NIH HARGA BOLEH NEGO LAGIH TAKDE HAL..SEBUTHARGA DAN DESIGN FREE JER..
1 SOLID WOOD
2 ARYLIC,3G GLASS
3 SPRAY PAIN
4 MEMBRE PRESS
5 MELAMINE ALUMINUM..
6 MAGIC OAK

ACCORIES:BASKET,SPOON TRAY,PULL OUT BOTLE RACK,DISH RACK,SWINEL BASKET..FREE JER NIH

SOLID TOP(ARCLITE) RM 140 1feet
CALL INA:017 3401338 fax:61407723

SHOWROOM KOTA DAMANSARA,dan SHAH ALAM.SETIAP HARI BUKAK 11 sampai 8

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP