Kedai Buku bagi diskaun 20%?

Tuesday, July 28, 2009

Salam, ada ke kedai buku yang bagi diskaun 20% untuk semua jenis buku yang dijual dikedainya???? Cuba cari kedai buku mana yang ada di Malaysia ni yang boleh diskaun sebanyak tu utk buku2 baru ke buku2 lama ke, buku2 agama ke buku2 motivasi ke...pendek kata semua jenis buku yang ada di kedai nya lah? Kalau ada pun, mungkin buku2 tu adalah buku2 stok lama, itupun biasanya kena ada member card dulu baru boleh dapat harga tu & biasanya paling banyak pun diaorang boleh bagi 10% jek....Pesta buku PWTC? Itu 10% biasa adalaa......

Haaaaaa......bukan senang nak senang & bukan senang nak dapat diskaun......Sebenarnya aku mmg nak share info ni pun pada semua pengunjung blog aku, agar sama2 dapat manfaat dengan menambahkan ilmu melalui membaca. Semaikanlah minat membaca kepada keluarga kita esp anak2 ketika mereka masih kecil lagi nih, nanti dah besar banyak manfaatnya.....

Kedai buku tersebut adalah:

Pustaka Mukmin Sdn Bhd
No 197 Jalan Tuanku Abdul Rahman
50100 Kuala Lumpur

Tel: 03-2693 0311
Fax: 03-2693 1322

Kat ni betul2 depan SOGO Jalan TAR tu. Depan kedai dia tulis banner diskaun 10-20 to selected item & biasanya dia bagi 10% jek...xdelah sampai 20%....Tapi sekali tu, aku datang cari buku yang aku nak, tapi xde.........Aku pun keluarlah, pastu dia panggil aku masuk balik, diskaun 20% dia cakap utk semua buku :)))) Haaaaaaa, biar betul???? Akupun amiklaaa 2-3 buku yang related dgn buku yg aku nak beli.....

Then, bila sekali aku dah dapat 20%, lain kali aku datang, nak beli buku2 lain pun confirm akan dapat 20% jugak sbb diaorg xnak customer lari....So pandai2lah yee :) ..... Cuma masalahnya jalan TAR ni parking je laa, biasanya aku merempit dengan motor jek & kalau aku pergi sana maunya dlm RM200 aku borong (20% = RM 40) baru baloi dengan masa & tenaga pergi sana....

Aku pun dah lama xpergi sana...Ni sekarang tengah list kan balik buku2 apa yang aku nak beli...Agak2 dah banyak skit baru pegi....Kalau skit2, beli kat sini jelaa, xpun kalau ada hal kat KL ke boleh singgah sana.....

2 comments:

gokouu77 said...

Salam,
Susah nak cari kedai buku yg bg 20% diskaun. Bagi sesape yg dok JB, kedai buku kat plaza angsana bg diskaun 20% kepada sesape yg jadi ahli. daftar ahli cuma rm5. Sempat jugak aku jadi ahli dan rembat buku2 RDPD ngan buku2 azizi ali utk rujukan.

Sori tuan tanah, promo sket. Bukan apa, dpt diskaun rm40 kalau beli buku rm200. Byk jimat tu.

ylukeman said...

Salam, oo angsana, dulu selalu gak shopping situ. Oklaa ahli rm5 dapat diskaun 20%, berbaloi....tq goku sharing info

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP