Politician & Footballer

Friday, September 04, 2009

Salam, mengapa anda tengok ramai politician yang bergaduh, xkisahlah di Malaysia ke, di Taiwan ke, di Indonesia ke di Singapore ke....Soalan aku kenapa???? Why?? Jawapannya adalah mereka dibayar untuk bergaduh......Aku ulang lagi sekali POLITICIAN DIBAYAR UNTUK BERGADUH/BERDEBAT/BERBAHAS sesama mereka. So mereka bergaduh, berdebatlah dengan senang hati, kerana mereka memang dibayar untuk itu

Persoalannya, kenapakah anda orang2 bawahan ini juga suka bergaduh & berdebat xtentu pasal kerana politik? Adakah anda juga dibayar???? Kawan, kalau anda tidak dibayar dan anda tidak mendapat apa2 manfaat daripada perdebatan itu, HENTIKANLAH, janganlah membuang masa anda dengan membuat benda2 yang tidak berfaedah

Sebagai warganegara yang bertanggungjawab dan prihatin, setiap kali pilihan raya, anda keluarlah mengundi. Undilah sesiapa yang anda fikir layak untuk jadi wakil rakyat di kawasan anda. Kemudian perhatikanlah performance mereka. Kalau anda rasa mereka tidak perform, then 4 tahun akan datang anda undilah orang lain........repeatlah step ini 4-5 kali sampai anda jumpa wakil rakyat yang betul2 anda puas hati.....

Katakanlah selepas 5 kali pilihan raya, masih juga anda tidak puas hati dengan performance wakil rakyat yang anda pilih..........then jangan buang masa, ambil borang pencalonan, isikan nama anda & jadilah calon.................Yes, jadilah calon, i'm not joking man, i'm serious......If you are not thrust with other people performance, then take the pen, fill up the form with your name, take the job & responsible, go to the bettle field & you will be succeed........Yes, you will be succeed.....

If all of people you don't trust...then TRUST YOURSELF. If all other people are not trusted, then of course people will select you, if you are proven that trustful....So you are the selected one and YOU ARE THE ONE.....So nak bertengkar ke berbalah ke....gasaklaa sebab sekarang anda memang dibayar untuk berbuat demikian...

Aku????? So far aku puas hati dengan wakil rakyat di kawasan aku….So biarlah dia berkhidmat kepada masyarakat dengan cara dia & aku berkhidmat kepada masyarakat dengan cara aku. Aku memperkayakan diri aku dengan cara aku & memperkayakan masyarakat dengan ilmu2 yang bermanfaat....

2. Footballer juga dibayar untuk bermain bermatian2. Adakah anda @ penonton juga dibayar untuk menonton bermati2an?? Haha……….Lepas habis game ManU vs Arsenal siap kutuk2 lagi Ronney xperfom…… Apa kata, anda ambil cell phone anda & call Sir Alex…..’Hello Sir Alex, I think this guy (Ronney) is not good enough for your team. Why not you replace him with ME for next game coz I’m better than him. I can score goal in each & every angle of field & I will make your team more succeed then him……..You no need to pay me as much as you pay him, just pay me half from his salary’……..Ada berani?????

Cukuplah yee….Xpayahlah aku ulas panjang2…

Kesimpulannya, yang aku nak cakapkan adalah jika anda ada hobi, pastikanlah hobi anda itu bermanfaat untuk anda. So, jika anda ingin mencapai financial freedom, kikis/buanglah hobi2 yang tidak bermanfaat………Buang perlahan2 dan gantikan hobi anda dengan hobi2 yang lebih bermanfaat & mempercepatkan perjalanan anda ke destinasi financial freedom & berkawanlah dengan mereka yang sekepala dengan anda….Moga dapat manfaat & sampai jumpa lagi……..insya’Allah…

p/s: kalau ada game Barcelona vs Liverpool, aku juga mungkin akan tengok, tp mungkin pada 20 minit terakhir. Itupun kalau final cham leage………..Kalau game Brazil vs Itali, tetapi friendly, confirm aku xkan tengok…kerana aku tidak suka menonton LAKONAN….

3 comments:

Anonymous said...

Salam my Bro Luke.
Dia orang gaduh,dia orang jugak kaya.Pastu suka lompat sana,lompat sini.Yang kaya siapa..mereka jugak.
Gaji Adun RM12 sebulan,gaji Ahli Perlimen RM16-18 sebulan.Siapa kaya..diaorang juga kaya.Berapa gaji kita.Kita susah..siapa mau tolong..kita juga sendiri mau kena tolong..hehehe..ingat..ingat..sendiri mau ingat.Politik ini wang..hehehe..Mana-mana pun sama sahaja.Ada tak politik yang ikhlas..hehehe..entah ler..Yang kaya siapa..mereka juga kaya..hehe

PG
20rejab.blogspot.com

rohaniah noor said...

saya tak suka tgk bola.
tak kenal pun nama2 yg disebut tu
setakat ni saya tak rugi apa2 pun disebabkan tak suka tgk bola.
malah saya dpt tidur dgn aman.. dan tak perlu berhabis duit beli souvenir yg ada logo2 tertentu yg mahal2 harganya.
tp politik, saya perhatikan juga.
supaya saya dpt buat keputusan bila nak mengundi nanti.
mungkin juga sbb politik berkaitan dgn undang2.

engkubujal2211 said...

sokong rohaniah-
follow politik utk senang buat pilihan next 2years....

luke,
aku dh ubah hoby aku,
dr finatik YM ke mbaca blog...
byk ilmu nk cedok dr ko & sifu...
thank.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP