Invisible Seeing

Thursday, November 19, 2009

Salam, perkara yang membezakan sama ada kita membuat keuntungan ataupun kerugian (good deal or bad deal) dalam sesuatu pelaburan ataupun perniagaan adalah 'invisible seeing'; kemampuan melihat sesuatu yang tidak mampu di lihat oleh orang lain

6 comments:

PG said...

Salam Bro Luke.
Best of Luck.
Demo dah baca `The Richest Man in Babylon`?

PG
20rejab.blogspot.com

LUKEMAN YUSOFF said...

Salam PG, belum, best ke buku tu? Tolong bagi sinopsis skit. Kalau menarik nak jugak aku cari & mentelaahnya

LUKEMAN YUSOFF said...

Sekarang tengah mentelaah buku 'Aura Personaliti Warna' boleh tahan isi kandungan, cerita tentang warna, panjang gelombang dan pengaruhnya kepada kehidupan, inshaAllah nt berkesempatan aku post kan sinopsisnya...

PG said...

Buku tu nanti aku email kat hang..aku pun tak baca lagi.aku ada ebook dia.
Buku tu kalau tak silap aku robert kiyosaki pernah baca dulu..
Aku ni bnyak ebook,tapi tu ler baca ebook tak best sgt kena baca buku betul sedap sikit.Aku carik kat ipoh dah abis.

PG
20rejab.blogspot.com

LUKEMAN YUSOFF said...

Tuan Dr, aku juga sedang menganalisis 'bestseller book of the year' :) Banyak yang perlu digali dan perlu dipelajari daripada mereka; membaca tulisan mereka dan bertemu dengan mereka sendiri untuk mendapatkan ilmu yang kadang-kadang tidak tertulis dalam bentuk perkataan :)...

Susah nak cari ilmu yang tak tertulis dengan perkataan :) Cara terbaik adalah berjumpa, bertemu mata dan menuntut sendiri dengan penulisnya. Ada 2-3 orang lagi penulis hebat yang belum diberikan kesempatan waktu olehNYA untuk berjumpa :). So far alhamdulillah AziziAli, ChefLi, Dato Dr Fadzilah Kamsah, SK, Puan Ainon dah jumpa & sempat menuntut daripada mereka, yang lain inshaAllah moga akan menyusul kemudian..

Sama-samalah kita menuntut ilmu yang tak terungkap dengan tulisan :)

LUKEMAN YUSOFF said...

ok PG tq2. Kalau dapat juga jumpa dengan penulis/pelabur/peniaga international itu bestnya :) Moga impian itu juga akan menjadi kenyataan :)

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP